Logg 3: The Nimbus Project

 
15. 5. 15
 
Bild: Lillasyster @dibidis 
So we fix our eyes not on what is seen, but on what is unseen, since what is seen is temporary, but what is unseen is eternal.
2 Kor 4:18
 
Nimbus studio 
Nimbus är ett latinskt ord som betyder "regnmoln", men det är även ett annat namn för himmelsfenomenet "halo". En himmels-gloria alltås. Ett gyllene moln av ära.  Det är namnet på mina syskons och mitt projekt.
 
Att vara liten kan vara jobbigt. När jag var yngre drömde jag mig bort i sagovärldar i folksagor som "Prinsessan på glasberget", i Sailor moons magiska värld och i barn- och fantasyböcker. Nu när jag är äldre (22 för att vara exakt) använder jag konsten och skrivandet för att utforksa varför barndomen måste vara vara så tung. Och hur det kommer sig att världen är så vacker. Minnen från skogsutflykter och sommrar i en liten stad vid en fjord blandas med minnen av att kännas sig annorlunda och maktlös. 
 
Böcker som "Skämmerskans dotter", av Lene Kaaberböl, och "Kulla Gulla" av Martha Sandwall-Bergström lät mig lära känna starka karakärer, Dina och Kulla Gulla respektive. Personer som av livets nyck måste möta världen som 
 
Att kunna rita är det närmaste en superkraft vi någosin kommit. Andra kan annat, dansa, skriva, 
 
Drömmen med Nibus studio är att skapa ett konstföretag inriktat på illustration, berättelser vi skrivit och kanske senare även göra böcker och animerade filmer.
Men ingen av oss kan animera eller och våra berättelser samlar dam i högar av av skisser och plugg. 
 
Text: Mellansyster @serwaa 
  
Song of the day - Beautiful, Eminem
 
 
 
 
 
 
 
Projekt Nimbus | |
Upp